Het Coronavirus vaccin: wat zit er nou echt in?

Ik schrik ervan: ik heb zo ontzettend veel mensen in mijn omgeving die het COVID-19 vaccin niet hoeven, of eraan twijfelen of het goed is. “Ja je weet toch niet wat erin zit“, “Ik hoef die troep niet in mijn lichaam“. Veel mensen springen op de barricades met weerwoord, “Je eet toch ook frikandellen, je weet toch ook niet wat daar in zit!?” Klopt, maar dat vind ik eerder een argument tegen frikandellen dan voor vaccinaties. Daarom is het eens tijd om te kijken wat er nou écht in zo’n vaccin zit.

Pfizer/BioNTech hebben de ingrediënten van hun vaccin openbaar gemaakt. Ik snap dat al die chemische namen afschrikken, en onderzoek doen naar wat alles doet en hoe dat vaccin écht werkt is lastig als je er niet voor hebt doorgeleerd. Om de keuze voor vaccineren makkelijker te maken heb ik dat onderzoek voor je gedaan, en wat ik heb geleerd samengevat in een simpele infographic. Handig om zelf je keuze te maken of om je anti-vaxx familie met het kerstdiner mee om de oren te slaan!

Ik hoop dat je er wat aan hebt, voel je vrij om te downloaden en te delen. Een Insta-versie is te vinden op mijn Instagram. En vergeet niet, alleen met vaccinaties krijgen we Corona onder controle!