In de media

Elsevier ’30 onder 30′ 2020

De jonge garde van de redactie van Elsevier Weekblad selecteert ieder jaar de ‘smaakmakers’ van de komende decennia; dertig millennials die voor hun 30e verjaardag al buitengewone prestaties leverden. In deze ‘30-onder-30-lijst’ staan talenten uit alle geledingen. Ik ben super trots en vereerd dat ik in 2020 tot deze lijst behoor!

Het interview is hier integraal te lezen:


Nemo Kennislink: DNA barcodes

Amerikaanse wetenschappers hebben een manier gevonden om barcodes te maken met DNA en deze barcodes stabiel op verschillende materialen te verspreiden door ze in gist-sporen te verpakken. Op deze manier kunnen allerlei voorwerpen getraceerd worden. Ik ben geïnterviewd door NEMO Kennislink om mijn mening te geven over deze leuke nieuwe toepassing van de synthetische biologie!


AD: Bier bevat miljoenen ‘superheldjes’ die goed zijn voor het klimaat

Onbekommerd kletsen met een paar biertjes aan de bar is voor veel mensen een ontspannende bezigheid, maar voor sommige wetenschappers is het serious business. Bier kan er namelijk voor zorgen dat de CO2-uitstoot wordt verminderd.” Het AD heeft een feature geschreven over mijn Universiteit van Nederland college!Podcast: Superhero Science by Barry Fitzgerald (English spoken)

%d bloggers liken dit: